Tiny Weddings

Een nederlandse wijngaard als trouwlocatie

Hof van Twente

Roelof en Ilse

Ja, in Nederland doen druiven het ook goed. Zo goed zelfs dat er heel mooie wijnen van te maken zijn. En dat is precies wat Roelof en Ilse Visscher doen. In 2000 startte ze hun eerste wijngaard op het Twentse platteland. Inmiddels bezitten ze ruim 6,5 hectare aan druiven, waar ze jaarlijks 25.000 liter wijn van maken. Twentewijn. Ook met bubbeltjes verkrijgbaar. Dus zie je het al voor je, die toost tijdens jullie huwelijksdag, tussen de wijnranken?

Vakantiesfeertje

 

Frankrijk? Italië? Maar nee dus: die buitenlandse aandoende trouwreportage is gewoon hier in Twente gemaakt. Wijnranken doen het erg goed op de foto. En uiteraard is er genoeg gelegenheid om de eindproducten te proeven. Het bleef nog lang gezellig…

Hulp van een weddingplanner

 

Aanvankelijk waren Roelof en Ilse helemaal niet van plan om hun wijngaard als trouwlocatie aan te bieden. Dat idee kwam niet eens bij ze op. Maar dat veranderde in 2010, toen twee wijnliefhebbers met trouwplannen bij ze aanklopten. Daarna volgden er meer bruidsparen. Dat vroeg om een professionele aanpak. Inmiddels werkt Hof van Twente dan ook samen met een weddingplanner. Die regelt alles, behalve de rondleiding en wijnproeverij. Ieder zijn specialisme.

Herman Finkers

 

Iedereen hoopt uiteraard op een zonnige trouwdag. Alhoewel: op het terrein staat sinds kort eenprachtige nieuwe serre. Groot genoeg ook voor een Tiny Wedding. Dus laat maar komen die regen. En de Twentewijn smaakt overal goed. Daarbij blijft het bijzonder dat het om een Nederlands product gaat. Na het pionieren in de beginperiode plukken Roelof en Ilse nu de vruchten van al hun harde werk. Hun wijnen vallen regelmatig in de prijzen. En Herman Finkers verwoordde het toch wel het mooist: “Ie könt de leefde preuven in het glas!”

Locatie

Suetersweg 2a
7497 MZ Bentelo

Website
Contact