Trouwlocatie in Twente: 121.000 zoekresultaten​

Oké. Dat zijn misschien ietwat veel websites om door te ploegen.

En als je op zoek gaat naar een kleinere locatie?

Nice try.

Maar dan is de keus nóg groter. Want als je voor een Tiny Wedding kiest, blijk je opeens op nog veel meer plekken terecht te kunnen.

Dat is een luxeprobleem, ja. Maar het levert ook keuzestress op. Toch lastig als Google je avond na avond nieuwe zoekresultaten blijft voorschotelen.

Dus klap die laptop maar dicht.

Sluit je ogen.

En visualiseer.

Welke trouwlocatie zie je voor je?

Is het binnen? Buiten?

Wat zie je als je om je heen kijkt? Hoe voelt die plek?

Welke geluiden hoor je? Is het een plek waar je vrienden zich genoeg op hun gemak voelen om grappen te maken? En lukt het ze om de sfeer wat losser te maken? Of is het een statige locatie die een plechtige stilte afdwingt?

Zo.

Nu kun je meteen een stuk gerichter op zoek.

Want stel dat je zojuist een huwelijksceremonie op een buitenlocatie voor je zag. Bij een mooie boom bijvoorbeeld.

Goed plan! En kan geregeld worden.

 

Kroezeboom

 

In Twente, niet ver van Tubbergen, staat de Kroezeboom: een knoestige eik van meer dan 500 jaar. Een van de oudste bomen van Nederland. En fotogeniek! Een perfecte trouwlocatie dus. In de schaduw van die reus hebben al veel bruidsparen elkaar het jawoord gegeven.

 

 

Trouwen op een berg, in het bos, of in een park

Liever iets met een weids uitzicht?

Daar hebben we de Kuiperberg voor, bij Ootmarsum. En ja, met z’n 71 meter is het woord ‘berg’ een tikkie arrogant. Maar het moet gezegd: vanaf de top van die heuvel kun je wel kilometers ver weg kijken.

Er zijn ook mensen die het wat dichter bij huis zoeken. Zo gaat een stel uit Enschede deze zomer trouwen in een stadspark, op loopafstand van hun woning.

Of dat zomaar kan, trouwen in een park?

Nee.

Daar is toestemming van de gemeente voor nodig.

Die toestemming kwam er, maar wel op voorwaarde dat een professional het huwelijk zou organiseren. De perfecte klus voor weddingplanner Marion van Zutphen: “Het is een park dat het aankomende bruidspaar goed kent. Ze hebben hier veel gewandeld. Ze wisten dan ook meteen dat dit hun trouwlocatie moest worden.”

 

Over een paar weken is het zover. Dan gaan de twee verloofden elkaar in het park het jawoord geven, op een mooie plek in het groen. Het gaat om een Tiny Wedding, met 17 personen. Een kleine Tiny Wedding dus. “Maar omdat er op die plek helemaal geen faciliteiten aanwezig zijn, moet er toch nog best veel geregeld worden”, benadrukt Marion. “Geen probleem. Want daar hebben ze mij voor.”

Kortom: als je voor een Tiny Wedding kiest, zijn er in Twente verrassend veel plekken waar je elkaar eeuwige trouw kunt beloven. En misschien was het je al opgevallen, maar tot dusver hebben we het alleen nog maar over de buitenlocaties gehad… 

Kun je nagaan!

Over Otherwize Weddings.

Een weddingplanner die je van a tot z inspireert en ontzorgt. Zij weet al die speciale plekjes te vinden. Lees hier wat zij kan betekenen voor jouw Tiny Wedding.