Tiny x Vogue Weddings

'De mooiste dag van je leven’: cliché of gewoon waar?

Het was een drukke bedoening in het huis van het bruidspaar, waar alle gasten zich verzameld hadden. Ik had al de nodige foto’s gemaakt en stond de boel even te bekijken vanaf de zijlijn, toen de vader van de bruid een praatje aanknoopte. “Pfoeh, je bent er maar druk mee, zo’n trouwdag. Eigenlijk begrijp ik niet zo goed waarom ze dit nou doen, zo vlak na de verhuizing en hun tweede kindje”. “Ik spreek u graag aan het eind van deze dag nog eens” zei ik, met een knipoog.

“Ons huwelijk kwam bekend te staan als het feest waar ook iedereen danste die niet van dansen hield. Het was inderdaad de mooiste dag uit mijn leven, tot nu toe. Een droom.”

YELIZ ÇIÇEK
 – editor-in-chief VOGUE NL

 

Maar hij had natuurlijk een punt. Een trouwdag is inderdaad veel gedoe. Om nog maar te zwijgen over wat zoiets kost. En ach, je hebt het toch leuk samen? Waarom zou je er dan zo’n labeltje op moeten plakken?

En toch. Geboortes en overlijdens zijn een soort natuurlijke, intense momenten in een leven waarbij mensen samenkomen. Daartussenin vieren we zo af en toe een feestje, maar zelden met eenzelfde intensiteit. Behalve op een trouwdag.

Juist omdát er zoveel energie in wordt gestopt, je al je liefste mensen om je heen verzamelt, en het een positief gebeuren is, wordt het cliché ‘de mooiste dag van je leven’ een self fulfilling prophecy. Een trouwdag is een baken in je herinnering, dat er anders niet zomaar is.

Pa, die heb ik niet meer gesproken die dag. Hij was te druk met genieten.

(Fragment uit het foto-gedichtenboek Neem mij voor lief)

Trouwen op gevoel met Tiny Weddings x VOGUE

Dat is waar een trouwdag om gaat: samenkomen met iedereen die je lief is, die iets voor je betekent, en het leven en de liefde vieren. Maak er geen toneelstukje van, maar trouw op gevoel. Je partner koos je ook op gevoel, dus bedenk hoe je jullie trouwdag wil vieren, niet alleen door je bezig te houden met dresscodes en themakleuren, maar vooral: hoe je de ervaring wil delen met je loved ones. Laat daaruit voortvloeien welke keuzes jullie maken, voor de locatie, je kleding, de decoratie, en vooral, wie er komen.

Een beetje begeleid vooruitdromen mag natuurlijk 😉 Precies op tijd voor het losbarstende trouwseizoen en voor bruidsparen die nu hun huwelijk gaan plannen, is daar het nieuwe VOGUE WEDDING magazine! Vol met voelbaar fijne foto’s en verhalen, massa’s inspiratie en real weddings. Een echt koffietafel-bewaar-item.

En hoe leuk: VOGUE WEDDINGS heeft Tiny Weddings gespot op Instagram en voelde een match! Dus, opgenomen in The List, een nieuwe rubriek met fijne adresjes voor je bruiloft,  en  TinyWeddings.nl staat erbij! Volg ons op Instagram voor meer voelbare inspiratie en bestel jouw exemplaar van  VOGUE WEDDINGS online.

Tiny Weddings x Vogue

Bestel jouw exemplaar van VOGUE WEDDINGS