Tiny Weddings
Deze foto won de landelijke Bruidsfoto Award èn een internationale WPJA Award

Minder gasten, meer mooie momenten

Indra van iSi fotografie:

“De opa van de bruid voelde zich al een tijdje niet zo best. Maar hij pepte zichzelf op, trok zijn beste pak aan en toog naar het huwelijk van zijn kleindochter. Hij hoopte dat hij de dag goed door zou komen.

En toen gebeurde het. Het moment dat op de foto te zien is.

#Magistraalkleinemomenten

Veel mensen willen een intieme en sfeervolle bruiloft, maar kiezen er uiteindelijk toch voor om heel veel mensen uit te nodigen. Je ontkomt er dan bijna niet aan om de dag redelijk strak te plannen. Daarbij heb je minder tijd om elke gast je volledige aandacht te geven. En die lange rij om het bruidspaar te feliciteren, helpt ook niet echt.

Een bijzonder moment kun je niet plannen. Zo’n moment ontstaat spontaan. Daarbij helpt het wel als je op je bruiloft vooral mensen uitnodigt die echt dicht bij je staan.

Minder gasten, meer mooie momenten. Dat zeg ik vanuit mijn jarenlange ervaring als trouwfotograaf. En dat zeg ik ook als fotograaf die er niet van houdt om mensen te laten poseren. Ik leg puur vast wat er is, en zoals het is.

Hoe intiemer de bruiloft, hoe groter de kans op bijzondere momenten, en dùs bijzondere, unieke foto’s. Dat durf ik inmiddels wel te beweren.

Geen netwerkevent

Een bruiloft hoeft geen netwerkevent te worden. Het is jullie dag. En horen daar dan niet vooral de mensen bij die echt dicht bij je staan? Dit alles zeg ik natuurlijk ook uit eigenbelang. Want tijdens zo’n kleine, intieme en sfeervolle bruiloft heb ik meer kans om mooie foto’s te maken.

Opa

En opa op de foto? Nadat de foto van hem en zijn kleindochter meerdere malen in de prijzen was gevallen heb ik die foto ingelijst en naar hem gestuurd. Van de familie hoorde ik dat die foto hem positieve energie geeft, ook op lastige dagen. “

Tiny moments met grote impact. Hoe mooi wil je het hebben?

Naschrift

“Deze foto maakte ik voor de coronacrisis uitbrak. Helaas is het op dit moment voor veel grootouders niet mogelijk om hun kleinkinderen stevig vast te pakken en te omhelzen. We weten daardoor nu ook allemaal weer wat echt belangrijk is in het leven, en hoe fijn het is om iemand vast te houden van wie je houdt. Laten we dat gevoel vooral vasthouden. Ook straks, als het weer beter gaat.”

Over iSi fotografie.

iSi fotografie maakt foto’s die je vóelt. Lees hier wat zij kan betekenen voor jouw Tiny Wedding.