Tiny is geen getal

Hoe groot is een Tiny Wedding? Waar ligt eigenlijk de grens van wat je nog ‘tiny’ kunt noemen?

Een ‘elopement’ is per definitie de kleinst mogelijke bruiloft. Met zijn tweeën eropuit, om op een locatie die helemaal naar jullie hart is, waar je je samen fijn voelt, elkaar het jawoord te geven. Met niemand anders erbij, hooguit twee getuigen, en natuurlijk degene die het huwelijk officieel maakt. Ultiem romantisch, intiem, persoonlijk, intens. 

Maar voor de meeste bruidsparen mist er dan toch wat. Namelijk je liefste mensen om je heen om al dat moois mee te delen.  

“Tiny is geen getal.
Tiny is een gevoel.”

Indra Simons

Hoeveel is nog intiem?

Ok, toch maar liever wat mensen uitnodigen met wie je lief en leed deelt, en die je eigenlijk niet wil missen op je bruiloft. Maar waar leg je de grens als je graag een bruiloft wil die intiem blijft voelen?

Tiny is geen getal. Tiny is een gevoel.

Het korte antwoord: er is geen magische grens. 10 gasten, 50 of 120, belangrijk is of jullie het als intiem en persoonlijk ervaren. Daarbij gaat het er meer om wie je uitnodigt op je bruiloft, dan hoeveel mensen het precies mogen worden. Niemand zal 120 best friends hebben, maar misschien ben je wel lid van een vereniging waarbij je je helemaal happy voelt en wil je graag de hele club erbij. Of heb je een gezellig grote familie waarbij op verjaardagen iedereen van jong tot oud lekker door elkaar drentelt. Als deze mensen belangrijk voor je zijn en niet mogen ontbreken, dan wordt het gevoel van jullie bruiloft als vanzelf warm en persoonlijk, ook al ben je met 100. 

Of misschien is het voor jullie het allerbelangrijkst dat vooral je beste vrienden erbij zijn en de familie waarmee je het meest deelt. Dan kan het zomaar zijn dat je de gastenlijst lekker kort kunt houden. Een soort elopement plus, dus. Het mooie is: met een klein(er) gezelschap kun je (letterlijk) alle kanten op!

"Begin het plannen van je bruiloft bij hoe je je wilt voelen, niet bij hoe het eruit ziet"

Hoe wil jij je voelen op je bruiloft?

Natuurlijk kijk je op Pinterest om inspiratie op te doen. En bepaal je hoeveel je ongeveer aan budget hebt. Maar als startpunt voor het plannen voor je bruiloft, misschien zelfs nog voordat je een datum prikt, is het goed om eerst samen te bedenken: hoe wil je je graag voelen op je trouwdag? Wanneer voelen jullie je het fijnst samen, waar ben je en wat doe je?

Paar voorbeelden: 
Chillend op een festival in zon? Op een stedentrip in een lekker luxe hotel? Met vrienden in de kroeg? Luisterend naar die toffe band in dat unieke jazztentje? Salsadansend op een feestje? Fijnproevend in een toprestaurant? Aan een lange tafel tijdens kerst met je familie?  Na een lange wandeling picknickend met uitzicht? Samen scrabbelend? Starend naar de ondergaande zon aan zee? Kamperend met je vrienden? Bootje varend?

Vul maar in! En neem dat gevoel als uitgangspunt voor jullie bruiloft, en met wie je dat gevoel graag wil delen.

Dat bootje varen hoorde trouwens bij mijn eigen bruiloft 🙂 Heerlijk een paar uur varen met onze loved ones, genietend van het weer, elkaar en het steeds weer veranderende uitzicht. 

Wie komt er op de shortlist?

Om je te helpen nadenken over wie je nou wel of niet op de shortlist komt, schreven we een blog met tips voor jullie gastenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *