Stropdas knopen

Stropdas knopen: dimple of dubbel?

Er gaan niet veel bruiloften voorbij of er wordt op enig moment wel even een blik op een Youtube tutorial geworpen. Want ehm, hoe moest dat ook alweer, die stropdas knopen? Veel mannen zullen dat niet dagelijks doen en dan kun je wel een geheugensteuntje gebruiken. En ondanks dat veel herenmodezaken de bruidegom in spé behulpzaam zijn en de stropdas vooraf al knopen, komt het dan vaak in de praktijk net niet lekker uit en moet het toch opnieuw.

We vroegen hoe het heurt aan Mario van Ebeling Menswear, die meteen ook wat stijladvies gaf.

 

Zo’n bijzonder moment vraagt om unieke kleding’. Ebeling Menswear Maatwerk
Mario Op den Camp – eigenaar Ebeling menswear

 

Flamboyant

Bij een eigentijds pak met slanke snit, staat een smalle stropdas het fraaist. Kies je voor een shirt met een ‘cut away’ boord (waarbij de punten van de kraag kort zijn en sterk naar buiten lopen), dan heb je misschien de neiging het nog zichtbare deel van het boord te verstoppen achter een brede knoop zoals de dubbele windsor. 

Maar juist een enkele knoop die een tikje asymmetrisch is, met een ‘deukje’ net onder de knoop (de dimple), houdt de look ontspannen en toch classy. 

“Wie er een dubbele knoop dragen zijn mannen als Johan Derksen en Louis van Gaal. Niet echt de gezelligste, warme modemannen van Nederland” zegt Mario met een grijns. “Een enkele knoop, asymmetrisch, met een dimple, staat een stuk flamboyanter en sympathieker”.

Stappenplan stropdas enkele knoop, mèt dimple

Hoe je dat doet, legt Mario stap voor stap uit in deze video:

MAATWERK OP JE BRUILOFT