Relaxed: een meerdaagse Tiny Wedding

Ibiza.

Zo’n twintig gasten zitten samen met het aankomende bruidspaar aan een lange tafel.

Ze eten, proosten, lachen.

Tijdens het dessert zien ze hoe de zon op een vrij spectaculaire manier ondergaat. De lucht verandert in een expressionistisch schilderij dat steeds donkerder kleurt.

Onder de sterrenhemel halen ze verhalen van vroeger op.

Het lijkt wel vakantie.

Maar de groep Nederlanders is hier met een duidelijk doel. Morgen worden twee van hen in het echt verbonden. In het Engels. Of in het Spaans, met een tolk erbij.

Wie op zo’n buitenlandse locatie trouwt, nodigt hoogstwaarschijnlijk maar een selecte groep uit om het huwelijk bij te wonen. Dit soort bruiloften zijn daardoor bijna altijd Tiny Weddings.

En je gaat dan natuurlijk niet met z’n allen op één dag heen en weer vliegen. Grote kans dus dat het een meerdaagse bruiloft wordt. Een weekend bijvoorbeeld, met twee overnachtingen.

“Dat soort huwelijken zijn minder gejaagd”, weet weddingplanner Marion van Zutphen, die regelmatig meerdaagse bruiloften op Ibiza organiseert. “Het aankomende bruidspaar moet zich natuurlijk op de juiste tijd op de locatie melden waar ze elkaar het jawoord gaan geven. Maar verder hoeven we geen strak schema aan te houden. Iedereen heeft alle tijd. De sfeer is daardoor een stuk relaxter dan wanneer alles binnen één dag moet gebeuren.”

Dichter bij huis: Twente

Maar moet je eigenlijk wel met je gasten naar een buitenlandse locatie vliegen om een meerdaagse bruiloft te kunnen vieren?

Natuurlijk niet!

Ook in eigen land kun je jullie huwelijk over meerdere dagen uitspreiden. In Twente bijvoorbeeld. Want als we toch een regio moeten kiezen, dan toch graag het gebied waar ik zelf met veel plezier woon en waar ik het meest als trouwfotograaf actief ben. Bovendien zijn er in Twente genoeg mooie locaties te vinden die het perfecte decor zijn voor een meerdaags huwelijk.

Stel je voor.

Een zomerse vrijdagavond.

Jullie hebben een welkomstdiner aan een lange tafel aan de waterkant.

Jullie eten, proosten, lachen.

Als het dessert wordt opgediend, kleuren de Hollandse wolkenpartijen roze.

Onder de sterrenhemel halen jullie verhalen van vroeger op.

Het lijkt wel vakantie. Maar dan wel een vakantie in eigen land.

En morgen hebben jullie hier aan de waterkant ook jullie huwelijksceremonie. Alles op loopafstand van twee vakantiebungalows. Die zijn ontworpen door Piet Boon. Overnachten in stijl dus.

Tot zover dit extra spotlight voor restaurant Fox. Want dat is de locatie waar ik al meerdere keren heb gezien hoe het bovenstaande scenario realiteit werd.

En dit is nog maar één voorbeeld. Als je van de gebaande paden afwijkt, kom je in Twente overal locaties tegen die zich goed lenen voor een meerdaagse Tiny Wedding.

Alvast een relaxed huwelijk gewenst!