De gastenlijst: wie komt er op de shortlist?

iSi Fotografie

Met een Tiny Wedding zorg je voor een intieme sfeer, waar iedereen intens kan genieten van deze magistrale dag. Maar een Tiny Wedding zorgt er ook voor dat je goed nadenkt over je gastenlijst. Om het intiem en persoonlijk te houden, moeten er knopen doorgehakt worden: wie wil je echt niet missen op je bruiloft en wie zou je alleen uitnodigen omdat het verwacht wordt?

Collega's

Ze hebben maandenlang alles moeten aanhoren over de voorbereidingen voor je bruiloft. Collega’s blijven een lastig onderwerp, want wie haalt de gastenlijst wel en wie niet? Je kunt niet de hele afdeling uitnodigen, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Overweeg wie van je collega’s je echt dierbaar zijn. Spreek je buiten werk ook nog met ze af of komen jullie op elkaars verjaardagen? Als je je collega’s na gaat vallen sommigen misschien wel onder het kopje ‘loved ones’. Nodig ze vooral uit als dat goed voelt. Je andere collega’s zullen vast begrijpen wanneer je uitlegt dat je jullie bruiloft klein en intiem wil houden. 

FOR LOVE WE LIVE - groot
FOR LOVE WE LIVE trouwfotografie

Die verre achterneef

Een grote familie is heel gezellig, maar met niet iedereen heb je een heb je een even goede klik. Voel je vooral niet gedwongen om die verre achterneef uit te nodigen. Overweeg waarom je deze persoon wil uitnodigen, zien jullie elkaar vaak? Hierdoor kan je makkelijker de beslissing maken of je deze persoon uitnodigt omdat het vanzelfsprekend is of omdat je deze persoon daadwerkelijk vaak spreekt en om ze geeft. Probeer je niet te laten leiden door wat anderen vinden en vertrouw op je eigen gevoel.

Trouwfotograaf-Peter-van-der-Lingen-Bruidsfotografie-Zwolle-27
Peter van der Lingen Fotografie

Kinderen

Kinderen kunnen veel vrolijkheid en ‘cuteness’ naar je bruiloft brengen. Veel volwassenen kunnen ervan genieten ze te zien spelen in hun schattige outfits. De keerzijde is dat kinderen ook aandacht nodig hebben. En daarmee de ouders; zij hebben hun aandacht ook op hun kinderen gericht tijdens je bruiloft. Denk er daarom samen goed over na. Een bruiloft met rondrennende kleine kinderen geeft een heel andere sfeer dan als er alleen volwassen of oudere kinderen zijn en daar moet je wel voor openstaan.

Gelukkig zijn er genoeg opties als alternatief. Er bestaan namelijk nanny services die de kinderen kunnen opvangen tijdens de bruiloft. Of gun de ouders een avondje samen en laat ze zelf een oppas regelen. Ook hier geldt weer: volg jullie eigen gevoel en doe vooral waar jullie behoefte aan hebben. Je gasten zullen daar niks anders dan begrip voor hebben.

Aanhang

Stel je voor: een van je vriendinnen heeft net weer een nieuwe vriend. De bruiloft gaat de eerste keer zijn dat je hem gaat ontmoeten. Nodig je hem wel of niet uit?

Voel je niet verplicht om iemands partner ook uit te nodigen op jullie speciale dag. Je wil graag de zekerheid van een fijne dag en door een onbekende uit te nodigen krijg je niet die bevestiging. Mensen die dicht bij je staan zullen dat respecteren, ze komen namelijk om te genieten van jullie en jullie bruiloft en zullen het begrijpen dat ‘vreemden’ niet tot de genodigden op een intieme bruiloft behoren.

LiselotFotografie-1139
Liselot Kamphuis Fotografie

Kortom: Voel je niet verplicht om gasten en hun aanhang of kinderen uit te nodigen. Neem als uitgangspunt wie jullie graag om je heen hebben en niet wie je gasten graag om zich heen hebben. Want je gasten zijn pas gelukkig als jullie dat ook zijn.