5 tips voor je weddingvows

Zelf je weddingvows schrijven: 5 tips van een pro

Bianca Fabricius is BABS, oftewel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Ze voltrok inmiddels zoveel huwelijken, in allerlei soorten en maten, dat ze als geen ander weet hoe je de trouwceremonie écht persoonlijk maakt. Het is natuurlijk bepaald geen onbelangrijk deel van de dag, dus goed om even wat langer bij stil te staan hoe je dat ja-woord memorabel maakt. 

Dat persoonlijk maken, dat doe je al door een babs te kiezen die echt bij jullie past. Die zich bijvoorbeeld niet laat weerhouden een portie humor doorheen te gooien als jullie een lekker losse ceremonie voor ogen hebben. Of juist op een mooie manier een persoon die jullie missen in de ceremonie toch aanwezig laat zijn.  Die babs zal jullie gevoelens voor elkaar en het waarom je met die ander wil trouwen goed in woorden vangen. Maar zélf naar elkaar uitspreken wat je voor elkaar voelt, daar kan natuurlijk niks tegenop. 

Besluit je zelf je geloften te schrijven? Bianca helpt je graag op weg met deze tips!

iSifotografie_styled_shoot_winter_Tinyweddings_LR-207

Persoonlijk tintje

Tip 1: Maak het persoonlijk 

Voordat je je geloftes gaat schrijven, kijk van een afstandje naar je relatie en wat je partner voor je  betekent. Van welke eigenschappen van hem/haar houd je? Welke momenten hebben geleid tot waar  jullie nu zijn en waar kijk je naar uit? Welke beloftes wil je maken, die goed voelen voor je unieke relatie? Laat je antwoorden je inspireren om je geloftes te schrijven en ben niet bang om ze intiem te  laten zijn.  

Tip 2: Geef jezelf een deadline 

Bianca: “Vaak merk ik dat het schrijven van een gelofte een last minute klusje is. Beter is het om dit niet in de  laatste week voor je trouwen te gaan doen. Geef jezelf tijd en ruimte om er goed over na te denken wat je wilt zeggen. Het is fijner een planning  te maken en daar je aan te houden. Zo zul je minder stress hebben, meer van het proces genieten en  trots zijn op het resultaat. “

 

“Boven alles, geniet van het moment. Dit is je trouwdag. Zeg wat je prettig vindt. Maak je nergens  anders zorgen om, ook niet wat anderen misschien verwachten.”

BIANCA FABRICIUS – BABS – TROUWEN MET GEVOEL

 

Tip 3: Kort en krachtig

Houd het kort en krachtig. Probeer je gelofte ongeveer 250 woorden lang te maken, dit is ongeveer twee minuten. Lees het hardop voor en kijk hoe dat voelt. Als je het gevoel hebt dat je nog meer wilt zeggen, of minder, voeg dan toe of kort in.

Tip 4: Schrijf en verbeter

Schrijf alles uit en blijf verbeteren totdat je er blij mee bent. Je kunt zo vaak als je wilt van richting  veranderen, maar probeer het niet te overdrijven. Het belangrijkste is dat het uit je hart komt en jullie  beiden aanspreekt. Het zou een reflectie van jou en je relatie moeten zijn, niet die van een ander.

Mocht je niet je eigen gelofte willen vertellen kan je ook aan je trouwambtenaar vragen of zij deze wil  voorlezen.

In het moment

Maar boven alles, geniet van het moment. Dit is je trouwdag. Zeg wat je prettig vindt. Maak je nergens  anders zorgen om, ook niet wat anderen misschien verwachten. Beleef het moment en vier de liefde die  je voor die ander voelt.

 

iSifotografie_Bianca_Fabricius-5

Babs met gevoel

Meer inspiratie voor de invulling van jullie ceremonie? Lees hier hoe Bianca te werk gaat.