Tiny Weddings

Trouwkaarten, met liefde gemaakt

Silver Lining

Loes Evertzen

Het ontwerp voor de trouwkaart voor haar eigen bruiloft? Die maakte Loes Evertzen zelf. En ook de menukaarten en al het andere drukwerk. Ze werkte destijds al tien jaar als graphic designer bij een reclamebureau. Ze wist dus wat ze deed. De weddingplanner die ze had ingeschakeld was zo onder de indruk van het resultaat, dat ze Loes vroeg waarom ze daar niet iets mee ging doen. Een goed idee. In 2016 lanceerde Loes dus haar eigen designbureau: Silver Lining.

Loes won al herhaaldelijk een ZIWA award en werd in 2019 zelfs nr 1 in de categorie Uitnodiging en Stationery van Nederland.

Het begint altijd met luisteren

Niets zo persoonlijk als een trouwkaart. Je hebt dus een graphic designer nodig die goed kan luisteren, en die ook hoort wat jullie niet zeggen. Iemand die oprecht geïnteresseerd is. Die wil weten hoe jullie in het leven staan. Die ook aan de bruidegom-in-spe vraagt wat hij mooi vindt, zelfs als die ‘het eigenlijk allemaal wel best vindt zolang zijn toekomstige vrouw maar tevreden is’.

Als de verhalen loskomen

Loes is zo’n goede luisteraar. Wie haar inschakelt, krijgt meteen een vragenlijst toegestuurd. Daarna volgt een uitgebreid gesprek, via een video call of op locatie. “Soms weten klanten nog niet wat ze willen, maar als ik ze vraag hoe ze elkaar hebben ontmoet en wat hun interesses zijn, komen de verhalen vanzelf los. Er zijn ook klanten die meteen weten welke elementen er op hun trouwkaart moeten komen. Zo was er een stel die vroeg of ik iets kon doen met Parijs en fietsen. En met grondeekhoorns, want die verzamelde de bruid. Een uitdaging, inderdaad, maar het lukte. Zoals altijd.”

Weddingstationery

Naast trouwkaarten kan Loes ook ontwerpen maken voor bijvoorbeeld de menukaarten, save-the-date-kaarten en naamkaartjes voor bij het diner. Ze gebruikt het mooiste papier en werkt ook graag met handgeverfde zijden linten en zelfgemaakte lakzegels. En dat alles sluit dan ook nog eens mooi aan bij het gekozen thema. Silver Lining heeft dus alles in huis voor het maken van weddingstationery. Daarbij neemt Loes altijd even contact op met de weddingplanner, bloemist en bakker van de bruiloftstaart. Ze checkt dan welke kleuren en vormen zij gebruiken en zorgt ervoor dat die ook in haar ontwerp terugkomen, al is het maar subtiel.

P.S. Minder budget? In de webshop van silverlining.nu vind je ook bestaande ontwerpen.

Locatie

Robertinkkamp 3
7524 BP Enschede

Website
Contact

Tel: +31 (0) 6 52 69 38 36
E-mail: loes@silverlining.nu