Tiny Weddings

Een Master of Fine Arts als bruidsfotograaf

Peter van der Lingen

Peter

Veel bruidsfotografen zijn min of meer in het vak gerold. Zo niet Peter. Al op de kunstacademie richtte hij zich op zowel de schilder- als fotokunst. En dat zie je ook duidelijk terug in de bruidsfoto’s die deze Master of Fine Arts al twintig jaar maakt.

“De enthousiaste reacties van het bruidspaar: daar doe ik het voor”

 

Een foto als een klein schilderijtje

Mooie locaties, goed geklede mensen en emotionele momenten: tijdens bruiloften komt dat allemaal bij elkaar. Dat levert taferelen op die niet zouden misstaan op een schilderij. Een foto kan dezelfde zeggingskracht hebben. Maar dan moet je wel een fotograaf hebben zoals Peter. Een fotograaf dus goed kan inschatten wanneer er mooie fotomomenten komen. Die dan precies op de juiste plek staat. Die weet hoe belangrijk de achtergrond en de lichtval zijn. En die vervolgens, als het moment daar is, een foto maakt die niet alleen het moment perfect weergeeft, maar die ook qua kleur en compositie helemaal klopt.

Op een subtiele manier emoties vastleggen

Maar waar Peter echt in uitblinkt, is toch wel het vastleggen van emoties. Niet alleen de gevoelens van het bruidspaar, maar ook die van de aanwezige vrienden en familie. Het knappe daarbij is dat hij die emotionele momenten fotografeert zonder daarbij al te duidelijk aanwezig te zijn. Sterker nog: bij het zien van de foto’s zijn bruidsparen vaak aangenaam verrast dat het hem toch weer is gelukt om precies die lach of precies die traan vast te leggen. “We hadden je niet eens gezien?!”

Enthousiaste reacties

Van krachtig portret tot spontane groepsfoto. En van energieke actiefoto tot sfeervolle landschapsfoto met het silhouet van het bruidspaar aan de horizon. Peter beheerst het allemaal, waarbij hij er ook nog eens zijn eigen draai aan geeft, zodat elke foto duidelijk zijn signatuur draagt. Dat talent heeft hem inmiddels al meer dan honderd (inter)nationale awards opgeleverd. “Die zijn natuurlijk leuk, die prijzen. Maar wat jury’s vinden, is voor mij minder belangrijk dan het oordeel van bruidsparen”, benadrukt Peter. “Hun enthousiaste reacties: daar doe ik het voor.”

Locatie

Cyclamenstraat 16
8013 XK Zwolle