Tiny Weddings

Fotograaf. Staat tijdens bruiloften volledig aan.

Liselot Kamphuis Fotografie

Liselot Kamphuis

Tijdens het fotograferen van een bruiloft vergeet ze soms te eten en drinken. Zo gefocust is Liselot. Urenlang zit ze dan in een flow, waarbij ze constant op zoek is naar mooie momenten die ze vast kan leggen. 

Daarbij heeft ze een voorkeur voor Tiny Weddings. Want vaak gebeurt daar op emotioneel vlak toch net wat meer dan tijdens massale bruiloften.

Grote verantwoordelijkheid

“Als bruidsparen mij vragen om hun huwelijksdag vast te leggen, doe ik daarna altijd even een vreugdedansje”, zegt Liselot lachend. “Dat vind ik namelijk een grote eer. Tegelijkertijd is het ook een grote verantwoordelijkheid. Een bruiloft doe je niet zomaar over, dus de foto’s moeten echt goed zijn. Vandaar ook dat ik mezelf nauwelijks rust gun op zo’n dag. Daarbij blijf ik zoveel mogelijk op de achtergrond. Als mensen mij zien fotograferen, gaan ze zich vaak een beetje onnatuurlijk gedragen. Of ze kijken in de camera. Weg moment. Dat wil ik dus voorkomen.”

Oog voor detail

Van oorsprong is Liselot microbiologisch analist. Dat lijkt misschien mijlenver af te staan van haar huidige werk als fotograaf. Maar er zijn zeker overeenkomsten. Zoals het door de lens kijken om het bijzondere uit te vergroten. Daarbij komt haar oog voor detail ook duidelijk terug in haar foto’s. Werkt dus verrassend goed, zo’n fotograaf met een wetenschappelijke achtergrond.

Awards

Volgt er na de bruiloft een gezinsuitbreiding? Ook dan ben je bij Liselot aan het juiste adres. Het fotograferen van zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en het gezinsleven heeft haar zelfs al verschillende AFNS-awards opgeleverd. “Dat is een internationale fotowedstrijd en er doen altijd heel veel fotografen mee. Ik ben best trots op die erkenning. Mijn volgende doel? Een internationale award voor een bruidsfoto in de wacht slepen.”

Locatie

De Roerdomp 49
7609 WB Almelo

Contact

Telefoon: 06 41 318 023
E-mail: info@liselotkamphuis.nl