Tiny Weddings

Carla creëert jouw droomjurk in haar thuisatelier

Carla Couture

Carla

Het jawoord geven in een confectiejurk? Zo eentje waar er meerdere van zijn, terwijl jij uniek bent? Weet je het zeker? In Zutphen kun je namelijk je droomjurk op maat laten maken; bij Carla Pannen, in haar thuisatelier.

 

“Het leukste van dit vak vind ik het persoonlijk contact met bruiden en het vakmanschap dat bij het maken van trouwjurken komt kijken”

 

Maatwerk van een ervaren couturier

Haar moeder was coupeuse en als kind zat Carla daarom al regelmatig bevlogen achter de naaimachine. Een passie werd geboren en na een paar jaar voor de klas te hebben gestaan ging ze op haar 27ste naar de kunstacademie in Utrecht, om zich onder te dompelen in de wereld van de mode en de high couture. Ze liep stage bij Frans Molenaar en na haar afstuderen kwam haar focus steeds meer op trouwcouture te liggen. Begin jaren negentig opende Carla in Utrecht een eigen bruidsmodezaak, samen met negen medewerkers hielp ze daar toekomstige bruiden aan de jurk van hun dromen. Toch voelde ze dat ze nog dichter bij haar passie en haar hart kon komen.

‘Ideaal, een atelier aan huis’

“Het leukste van dit vak vind ik het persoonlijk contact met bruiden en het vakmanschap dat bij het maken van trouwjurken komt kijken”, benadrukt Carla. “Ik was als eigenaar te veel bezig met de zakelijke kanten van mijn vak, dus besloot ik zo’n twintig jaar geleden mijn succesvolle winkel te verkopen en meer thuis te komen bij mezelf; sindsdien werk ik vanuit huis! Ik heb daar niet alleen mijn atelier, maar ook een huiskamersalon waar ik klanten kan ontvangen en waar we in alle rust kunnen bespreken wat voor soort jurk het mag worden. I-de-aal!” Carla ontvangt haar bruiden in de ontspanning van haar huis, ze voelen zich thuis en durven zichzelf te zijn; dit komt het maatwerk en de uitkomst ten goede in een jurk die perfect op het lijf geschreven is.

 

Een nieuwe kijk op bruidsjurken

Wat maakt de jurken van Carla nou zo bijzonder? “Dat zit hem in alle liefdevolle details en de perfecte afwerking.” Bij bruiden die haar creaties dragen, zie je dan ook meteen dat het niet om een confectiejurk gaat. De jurken zijn uniek en passen ultiem bij haar dragers. Daarbij werkt Carla tegenwoordig met een nieuw concept waarin een trouwjurk ontwerpt en maakt die uit verschillende onderdelen bestaat; afhankelijk van de situatie kunnen er onderdelen worden toegevoegd- of weggehaald. Handig, want tijdens een intieme huwelijksceremonie past een andere jurk dan bij het diner of het feest. Maatwerk in het kwadraat, zodat de bruid dolgelukkig door het huwelijksleven gaat!

Locatie

Rustoordlaan 45 a
7211 AW Eefde

Website